Skip to content

9 januari 2022

Afbeelding Fotosr52 via Shutterstock

Gelijke dieren, en toch een tikkeltje anders (3)

Ajax heeft de coronaregels overtreden en vier positief geteste spelers zonder quarantaine naar huis laten vliegen. Minister De Jonge heeft de club erop aangesproken,. De schrik zal er nu goed in zitten., want je hoort er niets meer over.

Niet gesust is de zaak van Novak Djokovic, ‘s werelds beste tennisser en prominent antivaxer. Voor wereldwijde opschudding zorgt de weigering van Australië om “Novax” geen toegang tot het land te geven. De Australian Open zal het zonder hem moeten stellen. Vergelijkingen met de gekruisigde Christus zingen in het rond.

Djokovic vecht de beslissing aan en slijt intussen zijn dagen in een hotel van bedenkelijke kwaliteit. ” Ma non una voce si è alzata a invocare che, assieme a lui, vengano trattati meglio anche i poveri cristi che condividono il suo calvario. A conferma che gli uomini non sono tutti uguali nemmeno nella disgrazia. ” , zegt Massimo Gramellini daar onder meer over in zijn dagelijkse “Caffé “.

Inderdaad : niet gelijk, zelfs niet in de miserie. Had Djokovic in zijn juridische strijd niet op zijn minst wat van die armere lotgenoten uit dat hotel, asielzoekers en vluchtelingen vooral, op sleeptouw kunnen nemen ? Morgen volgt de uitspraak.