Skip to content

24 december 2021

Afbeelding Fernando Astasio Avila via Shutterstock

Kerstkaart, bij wijze van

24 december is rijkelijk laat om je af te vragen of je nog wenskaarten wilt sturen, maar goed, zo zit ik in elkaar. Ik vind nog een stapeltje nooit gebruikte nieuwjaarskaarten van een jaar of wat terug, met voorgedrukte tekst. In een vooruitziende bui hadden we die kaarten toen jaarloos gemaakt, maar we waren ook weer niet zo vooruitziend dat ze daarmee tijdloos werden, lees: pandemiebestendig.

De kaart is me te fleurig, de woorden te onbekommerd. Hoe kun je iemand nu een prettig-fijn-zalig-gezellig Kerstfeest en een goed-gelukkig-gezond-voorspoedig-succesvol 2022 toewensen zonder enige verwijzing naar wat nu al 2 jaar aan de gang is? Zo dub ik, terwijl daar geen tijd voor is.

Had ik maar eerder aan die kaarten gedacht. En voilĂ , daar heb ik weer een voornemen, mijn zoveelste.