Skip to content

30 april 2021

Rue du Deich, Ettelbruck, sdg

Een Europees circus

Het scherm in de auto vertelt me dat ik op de plaats van bestemming ben aangekomen. Dadelijk heb ik mijn eerste vaccinatieafspraak. Ik ben geen minuut te vroeg en parkeer haastig. Daar moet ik zijn, denk ik, als ik een grote, koepelvormige tent zie onder een haag van fleurige vlaggen. Vastberaden loop ik over de parkeerplaats op de ingang af. Er staan geen rijen wachtenden en dat komt me goed uit.

Er is sowieso geen mens te bekennen. Juist als dat mijn argwaan begint te wekken valt mijn oog op een bord, tot dan verscholen achter een boom. Centre de Vaccination, lees ik, en de pijl wijst precies de andere kant op, achter mij.  Beschaamd maak Ik rechtsomkeert. Nog één keer kijk ik achterom. Pas nu zie ik de stacaravan naast de tent met het opschrift “Cirque Européen”. Vaccineren in een Europees circus, hoe kon ik me zo vergissen?

Een vaccinatiecentrum? Rue du Deich, Ettelbruck, 30 april 2021, sdg