Skip to content

15 mei

Slappe lach

Geen afzettingsprocedure, Democratisch politicus of menseeuwenverslindend onderzoek van de New York Times lijkt hem te raken, maar een komiek op TikTok kan Donald Trump wel eens fataal worden.

Sarah Cooper heet ze. Ze is vijfendertig jaar en behaalde haar eerste succes in 2014 met haar blog “10 Tricks to Appear Smart in Meetings“. Maar sinds enkele weken is ze dankzij haar Trumpsketches tot wereldfaam gekatapulteerd. En ze heeft volgens mij een recept om Trump te vellen.

Haar geheim? Ze laat hem zelf aan het woord. Ongestoord mag hij raaskallen. Over de Amerikaanse successen in pandemiebestrijding, over de heilzame werking van UV-licht en schoonmaakmiddelen als viruskillers. Hij mag zich verstrikken in een gewauwel over voor- en nadelen van testen dat zo hilarisch is dat geen komiek het ooit zou kunnen verzinnen.

Cooper zelf hoor je niet. Ze playbackt, gebaart en beweegt, en ze doet dat zo briljant dat je het niet droog houdt. D’r was een pandemie en een lockdown voor nodig om humor in deze onversneden vorm voorgeschoteld te krijgen.

Joe Biden hoeft zijn mond niet meer open te doen. Laat Trump zelf spreken, met Sarah Cooper als zijn boodschapper. Het zal zijn meest verstokte aanhangers aan het twijfelen brengen.

Ik las een interview met haar in The Guardian. “He writes material faster than I could ever perform it“, zegt ze daarin. Vooral niet laten ontmoedigen, Sarah, en ga alsjeblieft door.